Открита процедура за двустранни инициативи към бенефициенти по Програмата

07-10-2024 16:14

Днес, 07.10.2024 г., Министерство на културата като Програмен оператор на Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ обяви Покана за кандидатстване по Фонда за двустранни отношения, която е отворена само за успешните бенефициенти по Програмата за настоящия програмен период.

До допустимите кандидати е изпратена покана чрез системата ИСУН 2020, като срокът за кандидатстване е до края на месец октомври 2024 г. Подаването на проектните предложения става съгласно изпратените Насоки за кандидатстване и изпращане на указаните в тях документи на български и английски език на имейл адреса на Програмния оператор, а срокът на допустимост на разходите е до края на м. април 2025 г.

Проектните предложения могат да бъдат на стойност до 30 000 евро, като задължително следва да включват поне една партньорска организация от една от държавите донори – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн, а допустимите дейности включват пътувания с цел обмен на добри практики и опит, както и организиране на уъркшопи, работа в мрежа и семинари за подобряване на отношенията и сътрудничеството между организации от сектора на културата от България и държавите донори.